Gelecegimi Birlikte planlayalim mi?

Gelecegimi Birlikte planlayalim mi?

Mart ayında başlatılan ve Mayıs ayında sona eren projemiz "Geleceğimi Birlikte Planlayalım mı?" çalışmaları  tamamlandı. Proje dili Türkçe olmak üzere 7. sınıf öğrencilerinin gelecekteki hayallerine , ilgi alanlarına ve becerileri üzerine durularak çeşitli etkinlikler yapıldı .

30.05.2021 982

30 Eylül Ortaokulu İngilizce öğretmenimiz Ayşegül Can'ın kuruculuğunu da Mart ayında başlatılan ve Mayıs ayında sona eren projemiz "Geleceğimi Birlikte Planlayalım mı?" çalışmaları  tamamlandı. Proje dili Türkçe olmak üzere 7. sınıf öğrencilerinin gelecekteki hayallerine , ilgi alanlarına ve becerileri üzerine durularak çeşitli etkinlikler yapıldı .Öğrencilerimiz "Plotagon" aracı ile gelecek hayallerinden bahsettiler, "Mindmeister" aracı ile ortak bir zihin haritası oluşturmaktan, "wordart.com" sitesinden 2035 yılındaki halleri ile ilgili kelime bulutları hazırlamaya kadar birçok eğlenceli çalışmalar yaptılar.

Proje tanıtım videomuz Samsun Atatürk Ortaokulu Nisanur tarafından hazırlandı.

https://www.powtoon.com/embed/ceqqkrkEHW7/


Okulumuz öğrencileri avatarlarını tasarlayıp kendilerini tanıttılar.
https://www.youtube.com/embed/hrwVIk-MnHQ


Öğrencilerimiz voicethread web 2.0 aracını kullanarak okulumuzu tanıttılar.

https://voicethread.com/app/player/?threadId=17192713


Nisan ayı çalışmalarımız kapsamında 07.04.2021 tarihinde "Sevgili Günlük" kitap yazarı Sayın Özgür Yılmazer çevrimiçi toplantımıza misafir oldu. Bize kitabından, hayallerinden ve günlük yazmaktan bahsetti. Hem çok verimli hem de eğlenceli bir söyleşi etkinliği oldu. Kendisine ve katılan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Hayallere bir adım daha yakın olduk.
https://www.youtube.com/embed/q8o5Ji5d5r8


15 Nisan tarihinde Polonya'dan öğrencilerle zoom platformunda bir araya gelip gelecek hayallerimizden bahsettik.
"https://www.youtube.com/embed/Qj4BmjxvUvU


9 Mayıs eTwinning Günü kapsamında projedeki diğer öğrenciler ile birlikte ortak bir poster hazırlayıp bu günü çevrimiçi ortamda videolar,kahoot quizi ve answergarden etkinlikleri ile kutladılar.

https://www.youtube.com/embed/kBANIIZgBvI

Ortak Posterimiz



Son olarak öğrencilerimiz ortak bir röportaj kitabında buluşup projedeki diğer öğrencilerle birbirlerine sorular sordular. Kendilerini ifade etme becerilerini geliştirip gelecek hayallerini belirlediler.
Kitap için Tıklayınız.



Öğrencilerimiz 2035 yılındaki hallerine kart yazdılar.



Projeye verdiği destekten dolayı Okul Müdürümüz sayın Alper Küpeli'ye ve emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür ederiz.