eTwinning Projemiz

eTwinning Projemiz

eTwinning Projemiz "The Story behind e-cards" kapsamında e-kartlar hazırlayıp diğer proje arkadaşlarımızla ilk toplantımızı gerçekleştirdik ve onlara kendimizi İngilizce tanıttık.

28.12.2020 2269

eTwinning Projemiz "The Story behind e-cards" için okulumuz  öğrencileri farklı okullardan ve ülkelerden eşleştikleri öğrencilere Yılbaşı temalı ilk elektronik kartlarını hazırladılar ve proje sanal panosunda paylaştılar.. 

 

Hazırlanan Kartların Sunumu İçin Tıklayınız.

 

20 Aralık Pazar günü Türkiye saati ile akşam saat 8'de Zoom platformunda bir araya gelip  toplamda 3 ülkeden katılan öğretmen ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 70 katılımcı ile öğrencilerimiz birbirleri ile tanıştılar ve kendilerini İngilizce tanıtarak soru alışverişinde bulundular. Oldukça eğlenceli geçen öğrenci tanışma toplantımız öğrencilerimizin İngilizce'de kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmelerinde ve İngilizce konuşma korkularını yenmelerine fayda sağladı. Toplantıda proje ortaklarımızın tanıtım videoları izlenip öğrenciler  tarafından hazırlanan birkaç örnek elektronik kartlar incelendi.

 

Emeği geçen  Öğretmen ve Öğrencilerimize Teşekkür Ederiz.

 

Toplantıdan  kesitler için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.


 

Proje Eylül ayından itibaren İtalya,Polonya,Makedonya,Romanya ve Türkiye'den  11 öğretmen ve 89 öğrenci katılımı ile yürütülmektedir. Mayıs ayına kadar sürecek olan projemizde öğrenciler web 2.0 araçlarını kullanıp keşfederken,İngilizcelerini de geliştirmeleri, diğer proje ortaklarımıza ülkemizi tanıtmak ve yapancı dilde kendilerini ifade etmesi amaçlanmaktadır.

 

Projenin ilk aşamasında her öğrencimiz kendi avatar ve logolarını tasarladı. İngilizce ses kaydı ile kendilerini tanıttılar. Chatroom etkinlikleri ile birbirleri ile mesajlaşıp, ilerleyen süreçlerde Zoom üzerinden görüntülü öğrenci toplantıları düzenlenecektir. Bununla birlikte Aralık ayında öğrenci eşleşmeleri yapıp ilk elektronik kartlarımızı(Yeni Yıl Kartları) hazırlayacağız. Proje süresince Rap şarkısı,hikaye kitabı hazırlama gibi birçok etkinlik olacak.

Öğrencilerimizin hazırlamış olduğu logo Türkiye, İtalya, Makedonya, Romanya ve Polonya'dan öğrencilerin hazırladığı toplam 77  logonun arasından proje logosu olarak seçilmiştir.

Emeği geçen sevgili öğrencilerimize, proje yürütücüsü olan İngilizce öğretmenimizAyşegül CAN'a ve desteklerinden dolayı velilerimize teşekkür ederiz.

14-12-202014-12-202014-12-202014-12-2020

 

 

5 ülkeden 11 katılımcı öğretmen  ve  kurucu  öğretmenimız Ayşegül Can  ile yürüttüğümüz  eTwinning projemiz The Story behind e-cards için öğrencilerimiz sesli bir elektronik kitapta buluştular.  Öğrencilerimiz ve biz bu hikayede buluşmanın mutluluğunu yaşadık.

 

eTwinning projemiz "The Story behind e-cards" Şubat ayı çalışmalarımız kapsamında bu ay 8 öğretmen ve 58 öğrencinin emeği ile İnternet Güvenliği ile ilgili sesli kitabımızı ve esafety şarkımızı hazırladık. Öğrencilerimiz Güvenli İnternet Kullanımı ile ilgili cümlelerini seslendirdiler ve hepsini bu kitapta topladık.

 Ayrıca ses kayıtlarını birleştirip bir şarkı haline de getirdik. Desteklerinden dolayı okul müdürümüz sayın Alper KÜPELİ'ye ve emeği geçen ortak öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkürler .

 

Audio Book (Sesli Kitap) için Tıklayınız.

Esafety (Güvenli İnternet Kullanımı) Şarkımıziçin Tıklayınız.

 

9 Şubat güvenli internet günü kapsamında öğrencilerimizin hazırladığı poster ve etkinlikler

our game lab esafety etkinlikleri

the story behind e-cards esafety etkinlikleri